Uitleg Leren Leren methode

Voor wie?

De Leren Leren Methode is een studievaardigheid voor alle jeugd vanaf  9 jaar in het basisonderwijs, jongeren in het voortgezet onderwijs en studenten in het beroepsonderwijs, die uitgaat van je eigen talenten en die individueel inzetbaar is. De methode is heel geschikt bij dyslexie, ad(h)d, ass, hoogbegaafdheid en beelddenkers.

Visueel leren

De Leren Leren Methode werkt met de talenten van het visuele leersysteem (beelddenken). Door gebruik van associaties, beeld en taal, integratie met het eigen lichaam  met inzicht en doorzicht, wordt lesstof sneller en effectiever naar het lange termijn geheugen gebracht. Door het combineren van  het visuele-  en talige leersysteem wordt er optimaal gebruik gemaakt van de breincapaciteiten wat tot betere resultaten leidt.

Technieken

De Leren Leren technieken: de Kleurmethode en Conceptmap, zijn zeer effectief op het gebied van leren en onthouden (automatiseren) en op het gebied van tekstbegrip. Tevens sluit deze manier van werken en leren aan bij alle methoden en wijzen van lesgeven.

Onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat visueel leren niet alleen leuker is, maar ook betere resultaten geeft! Leren wordt leuker, beter en effectiever waarbij is aangetoond dat middels deze methode de motivatie stijgt en succeservaringen toenemen.

Enthousiasme en motivatie is de basis voor succes!